pátek 27. listopadu 2015

Dnes představuji - PEBBLECHILD




Jsem ráda, že mohu jako první představit právě Pebblechild (Hathay Bunano).
Společnost, která reprezentuje vše, co pro mě bylo při výběru dodavatelů důležité:

1. jsou ECO-FRIENDLY
 = vyrábí ručně hračky z přírodních materiálů,
a to bez jakéhokoli poškozování životního prostředí

2. dodržují zásady FAIR TRADE
 = společnost Hathay Bunano (pod značkou Pebblechild)
zaměstnává v Bangladéši více než 2000 žen
za dodržování přísných sociálních a enviromentálních standardů.
Tyto ženy jsou díky pravidelnému reálnému příjmu
často jedinými živitelkami široké rodiny.
(Zde si můžete přečíst příběhy zaměstnanců a další info o fair trade.)
Cílem je export výrobků z rozvojových do rozvinutých zemí světa.

3. jejich hračky a další doplňky jsou HEZKÉ a ORIGINÁLNÍ
= vše navrhuje zakladatelka a majitelka Samantha Morshed MBE

Připravila jsem si pro paní Morshed 5 otázek (pod tím máte původní anglickou verzi):

1. Můžete nám o sobě něco říct?
Samantha Morshed: "Jsem máma dvou kluků, můj manžel je britsko-bangladéšského původu. Dříve jsem pracovala v bance v centru Londýna. Když jsme se ale přestěhovali do Bangladéše, velmi jsem chtěla založit společnost, která by měla pozitivní sociální vliv."

2. Máte nějaké ekologické tipy pro každodenní život?
Samantha Morshed: "Kdekoli můžete, nakupujte fair trade výrobky. Všichni stále potřebujeme a nakupujeme hodně věcí, a i kdyby jen malá část toho byla fair trade, může to mít velký vliv na životy jednotlivých lidí."

3. Představte nám, prosím, svou společnost.
Samantha Morshed: "Pebble je značka roztomilých ručně vyráběných hraček a doplňků pro miminka a děti. Vše je vyráběno prostřednictvím Hathay Bunano - fair trade organizace, kterou jsem v Bangladéši založila v roce 2004."

4. V jakém směru dodržují Vaše výrobky principy fair trade?
Samantha Morshed: "Hathay Bunano je členem světové organizace the World Fair Trade Organisation, o níž si můžete vše přečíst zde -  http://wfto.com/   Tato organizace kontroluje a monitoruje všechny své členy, aby se ujistila, že dodržují všech 10 zásad fair trade obchodování."

5. Můžete mým zákazníkům doporučit jeden ze svých produktů? Proč zrovna tento?
Samantha Morshed: "Naším nejlépe prodávaným produktem je chrastítko Chobotnice (zde v našem e-shopu Jájin Svět). Je skvělá se svými 8 chapadly, které jsou vždy připravené pro miminko na uchopení. Já osobně mám také ráda naši řadu z organické bavlny (zde - některé z nich máme v e-shopu) a především naše nové Krabice na hračky (zde - možno dle zájmu objednat), které jsou prostě krásné a tak praktické."



1. Can you tell us something about you?
 I'm a mother with two boys. My husband is British Bangladeshi. I used to work in a bank in the City of London but then when we moved to Bangladesh I really wanted to make a business that could have a positive social impact.
2. Do you have any ecological tips for everyday life?
Buy fair trade where you can. We all have to shop all the time for things we need and if just a small part of that shopping is fair trade then it can have a very big difference on the lives of people.
3. Can you introduce us your company?  
Pebble is a brand of cute and fun hand made toys and accessories for babies and children. All the products are made by Hathay Bunano, the fair trade organisation I started in Bangladesh in 2004.
4. In what ways are your beautiful producst eco-friendly/fair-trade?
Hathay Bunano is a member of the World Fair Trade Organisation. You can read all about it here:  http://wfto.com/  It audits and monitors fair trade organisations to ensure that they follow all the 10 principles of fair trade.
5. Can you recommend my customers one of your products? Why this one?
Our best selling product is the octopus rattle. It's great because with 8 legs there's always one available for a baby to grab on to. Personally I love our organic cotton range and particularly the new toy boxes which are just so beautiful and practical.


2 komentáře:

  1. To je nádhera! Hračky jsou úplně ňuňu a navíc si můžeme přečíst, jaká byla jejich "cesta na svět". Co víc si pro miminko přát?:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, Verčo, hračky jsou jednak krásné a kvalitní, a pak hlavně ten příběh za tím... ;-) Paní Samanthu znám jen z mailů, ale zdá se to být úžasný člověk, nápomocná, ochotná a přitom skromná - to se v obchodování zas tak nevidí!

    OdpovědětVymazat